Ο Φυσιολάτρης στην αποκριάτικη παρέλαση

«Το Γαϊτανάκι»

 Για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογός μας αποφάσισε να συμμετέχει στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, την Κυριακή, 19-2-17, που έγινε κατά μήκος της οδού 7ης Μάρτη ‘44 μέχρι την πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Θέμα της συμμετοχής μας ήταν «Το Γαϊτανάκι».

Αφού ετοιμάσαμε το δικό μας “άρμα“ έξω από τα γραφεία μας, ξεκινήσαμε με τη συνοδεία μουσικής από μικρή κονσόλα που είχαμε εγκαταστήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, καταστόλιστου με κορδέλες, σημαιάκια με την ονομασία του Ομίλου μας, διάφορα συνθήματα και ... δυο βαρελάκια κρασάκι κόκκινο, για να κερνάμε τον κόσμο καθ΄οδόν...

Μικρή αλλά ... θαυματουργή η ομάδα μας, η οποία προπορευόταν γύρω από το γαϊτανάκι, το οποίο κρατούσε ένας δικός μας φίλος ντυμένος κλόουν, ενώ άλλα 12 άτομα, μασκαρεμένα λίγο ως πολύ όλα, κρατούσαν από μια κορδέλα που κρεμόταν από την κορυφή. Έχοντας και στην μπαγκαζιέρα τα σχετικά εφόδια : μάσκες, καπέλα, κομφετί, κορδέλες.

Πήραμε τη θέση μας, όπως μας υπέδειξαν οι υπεύθυνοι, και την κατάλληλη στιγμή αρχίσαμε να προχωράμε προς τα πάνω, έχοντας ξεκινήσει από τη “Γέφυρα” στη διασταύρωση των οδών 7ης Μάρτη ’44, Τζαβέλλα και Μπελογιάννη. Στριφογυρίζαμε γύρω από το γαϊτανάκι πάντα με τους ήχους της κεφάτης αποκριάτικης μουσικής που έβγαιναν από τα μεγάφωνα του Δήμου, κερνούσαμε τον κόσμο κρασί από το “άρμα”  μας, που μας ακολουθούσε συνεχώς, και μοιράζαμε προγράμματα με τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις μας. 

Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, στο Περιβολάκι, έχοντας πάρει κι εμείς πολλά χειροκροτήματα από γνωστούς και άγνωστους θεατές. Η παρουσία μας ήταν αρκετά ικανοποιητική, παρόλο που δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε καλά, αλλά υποσχεθήκαμε του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ