Ομαδικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής 2017 (α' μέρος)

ΣΤΗ 2Η ΘΕΣΗ Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Φυσιολάτρη στην ένατη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής 2017.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ κατάφερε να ανέβει στο βάθρο καθώς με 6 νίκες και 1 ήττα κατέκτησε τη 2η θέση στο 45ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής.

Η ομάδα ξεκίνησε με τέσσερεις νίκες στους  τέσσερεις πρώτους γύρους επί των ομάδων Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου, Κάϊσσα Χανίων, Σ.Α. Μουδανιών και της επίσης διεκδικήτριας του τίτλου Ε.Σ Θεσσαλονίκης και βρέθηκε στην πρώτη θέση καθώς η ομάδα της Καβάλας είχε μια ισοπαλία.

 Όλα έδειχναν ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στον πέμπτο γύρο στον αγώνα με την πολύ ισχυρή, και ενισχυμένη σε σχέση με την περυσινή χρονιά, ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

Στο παιχνίδι αυτό η ομάδα μας ηττήθηκε και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στους δύο τελευταίους γύρους παρά τις νίκες επί των ομάδων Σ.Α. Χανίων και Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου η κατάσταση στη βαθμολογία δεν άλλαξε καθώς και η ομάδα τις Καβάλας σημείωσε δύο νίκες. Με τα αποτελέσματα αυτά ο Φυσιολάτρης με 12 βαθμούς κατέκτησε την πολύ τιμητική 2η θέση, κάνοντας για άλλη μια φορά γνωστή τη Νίκαια σε όλη την Ελλάδα.

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Σ.Ο. Καβάλας με 13 βαθμούς και στην 3η θέση η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης με 11 βαθμούς..

Με την ομάδα μας αγωνίστηκαν 14 σκακιστές και σκακίστριες: GM Loek Van Wely, GM Στέλιος Χαλκιάς, IM Γιάννης Γεωργιάδης, GM Σπύρος Καπνίσης, FM Γιώργος Γκούμας, Παναγιώτης Μιχελάκος, WGM Marina Brunello, WIM Αναστασία Αβραμίδου, Μάγδα Λουκά, Χρυσούλα Μπαστιάνου, Αλέξανδρος Κουσκούτης, Βασίλης-Γιώργος Ανδρουτσόπουλος-Αγιώτατος, Χρήστος Κράλλης, Ροδόλφος Σταματίου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες αλλά και τους προπονητές μας Νίκο Ορνιθόπουλο, Γιώργο Γκούμα, Σπύρο Καπνίση και Στέλιο Χαλκιά για τη συμβολή τους στη επιτυχία της ομάδας μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Περισσότερα στην ιστοσελίδα  της διοργάνωσης

Ομαδικό παιδικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών-Πρωταθλητής ο Φυσιολάτρης

Το Ομαδικό Παιδικό Πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών Αττικής διεξήχθη σε δύο φάσεις.

Η ομάδα του Φυσιολάτρη στην αρχική φάση τερμάτισε στην 1η θέση και προκρίθηκε στην τελική φάση (f8) συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει να συμμετέχουμε στην τελική φάση ανελλιπώς από το 2003. 

Η τελική φάση των αγώνων του πρωταθλήματος παίδων διεξήχθη στις 2,3,4 Ιουνίου στο εντευκτήριο του Φυσιολάτρη Νίκαιας.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν ήταν: Φυσιολάτρης Νίκαιας, Α.Ο. Κηφισιάς, Ζήνων Γλυφάδας, Σ.Ο. Αιγάλεω, Π.Σ. Περιστερίου, Α.Ο. Πεύκης, ΑΣΟΠ Δίας, Φ.Ο Ελληνικού.Στην τελική φάση η ομάδα του Φυσιολάτρη αγωνίστηκε στον 1ο γύρο με την ομάδα του Φ.Ο. Ελληνικού την οποία νίκησε με 4-0 και συνέχισε για τις θέσεις 1-4.

Στο 2ο γύρο νίκησε την ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω με 3,5-0,5 και πέρασε στον τελικό του πρωταθλήματος.

Στον τελικό αντιμετώπισε την ομάδα του Α.Ο. Πεύκης  την οποία νίκησε με 3,5-0,5 και ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Αττικής 2017.

Στη 2η θέση ο Α.Ο. Πεύκης και στην 3η ο Α.Ο. Κηφισιάς.

Στην τελική φάση αγωνίστηκαν οι Χρήστος Κράλλης, Ροδόλφος Σταματίου, Ιωάννης Μάλλιος και Ιωάννης Καραμπέτσας.

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδικό παιδικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών-Πρωταθλητής ο Φυσιολάτρης

Ομαδικά παιδικά πρωταθλήματα κάτω των οκτώ & δώδεκα ετών-5ος γύρος

Πρωτάθλημα κ12

Με τα παιχνίδια του 5ου γύρου ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου η πρώτη φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος κάτω των 12 ετών. Η ομάδα του Φυσιολάτρη Α΄ μετά τη νίκη της με 3-1 επί της ομάδας της Π.Σ. Περιστερίου κατέλαβε την 1η θέση της βαθμολογίας και προκρίθηκε  στην τελική φάση (final-8) των αγώνων. Η ομάδα του Φυσιολάτρη Β΄ ηττήθηκε με 3,5-0,5 από την ομάδα του Σ.Ο.Ν. Φιλαδέλφειας και τερμάτισε στην 42η θέση.

Έτσι συνεχίζεται η παράδοση που θέλει να συμμετέχουμε στην τελική φάση της διοργάνωσης ανελλιπώς από το 2003, έχοντας κατακτήσει δύο φορές την 1η θέση (2003, 2016), τρείς φορές τη 2η  θέση (2007, 2008, 2009), τέσσερεις φορές την 3η θέση (2004, 2005, 2006, 2011), δύο φορές την 4η θέση (2010, 2012), μια φορά την 5η θέση (2015) και δύο φορές  την 7η θέση (2013, 2014).

Η τελική φάση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Φυσιολάτρη

στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Οι ομάδες που προκρίνονται στην τελική φάση είναι:

Φυσιολάτρης Νίκαιας, Α.Ο. Κηφισιάς, Ζήνων Γλυφάδας, Σ.Ο. Αιγάλεω, Π.Σ. Περιστερίου, Α.Ο. Πεύκης, ΑΣΟΠ Δίας, Φ.Ο Ελληνικού.

Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση των 2 πρώτων συναντήσεων και τις τρεις αγωνιστικές.

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδικά παιδικά πρωταθλήματα κάτω των οκτώ & δώδεκα ετών-5ος γύρος

Πρωταθλήματα βετεράνων και γυναικών Αττικής - 5ος γύρος

Με τα παιχνίδια του 5ου γύρου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες των Διασυλλογικών πρωταθλημάτων Γυναικών και Βετεράνων Αττικής 2017.

Στο πρωτάθλημα Βετεράνων   η ομάδα του Φυσιολάτρη έχασε με 2,5-0,5 από το Σ.Ο. Θωμάς Γεωργίου  και με 4 βαθμούς κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας.

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν Πειραϊκός, Σ.Ο. Θωμάς Γεωργίου και Σ.Ο. Παγκρατίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα: 

Διαβάστε περισσότερα: Πρωταθλήματα βετεράνων και γυναικών Αττικής - 5ος γύρος

Ομαδικά παιδικά πρωταθλήματα κάτω των οκτώ & δώδεκα ετών-4ος γύρος

Στην 1η θέση οι παίδες του Φυσιολάτρη

 Με τα παιχνίδια του 5ου γύρου συνεχίστηκαν στις 21 Μαΐου  τα Ομαδικά Παιδικά Πρωταθλήματα κάτω των 12 και κάτω των 8 ετών.

Στο πρωτάθλημα κ12 ο Φυσιολάτρης Α΄ νίκησε με 3,5-0,5 την ομάδα του Φ.Ο. Ελληνικού Α΄  και παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ο Φυσιολάτρης Β΄ ηττήθηκε με 3-1 από την ομάδα του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.

Στο πρωτάθλημα κ8  η ομάδα του Φυσιολάτρη νίκησε 3-0 την ομάδα της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ομάδων μας:

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδικά παιδικά πρωταθλήματα κάτω των οκτώ & δώδεκα ετών-4ος γύρος