Μετά από αναβολή ενός και πλέον έτους, ο Φυσιολάτρης πραγματοποίησε την εκδήλωση αυτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, με τη συμμετοχή 80 περίπου μελών-φίλων του Ομίλου μας, την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 και με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας κατά του covid…

Ο Ηλίας, μάλιστα, στην είσοδο έκανε τον απαιτούμενο έλεγχο των πιστοποιητικών.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον πρόσφατα εκλιπόντα Γενικό Γραμματέα του Φυσιολάτρη, Θεολόγο Χωματίδη, ανθρώπου που τίμησε τον Όμιλο με την πολύτιμη συνεισφορά του! Φωτογραφία του στο Δημαρχείο το 2017.

Ξεκινήσαμε με ένα 11λεπτο βίντεο, όπου η σύγχρονη ποιήτρια Χαρά Ρίζου μίλησε για το θέμα της μελοποιημένης ποίησης μέσα στους αιώνες και γενικά για την ποίηση.

Το Χορωδιακό Εργαστήρι  ” Ίαμβος”, με διευθύντρια την κ. Άννα Ξανθάκη και συνοδεία πιάνου, απέδωσε με πολύ όμορφο και ξεχωριστό τρόπο 6 συνολικά μελοποιημένα ποιήματα των τιμώμενων ποιητών, σε κάποιους από τους οποίους, με εξαίρεση τον Ν. Γκάτσο, ο “Φυσιολάτρης” είχε κάνει αφιερώματα στο παρελθόν. Οι φίλοι θεατές φαίνονταν ευχαριστημένοι από τις ωραίες φωνές των χορωδών, οι οποίοι  πρέπει να δαπάνησαν πολλές ώρες, ώστε να έχουν αυτό το όντως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γιατί επέλεξαν δύσκολα κομμάτια, πράγματι.

 Στον ρόλο των ποιητών ήταν ο αγαπημένος φίλος, σκηνοθέτης και ηθοποιός του θεάτρου, Γιώργος Τσιδίμης, ο οποίος για άλλη μια φορά προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει σε εκδήλωση του Ομίλου μας.

Τραγούδια μελοποιημένα αποδόθηκαν επίσης από την ορχήστρα του Βασίλη Σαλταγιάννη από τον ίδιο ( κιθάρα και τραγούδι ) και τους συνεργάτες του, Αργύρη Ντίνα ( μπουζούκι και τραγούδι ), Θέλμα Καραγιάννη και Ζωή Βεργάκη ( φωνητικά ).

Η δίωρη παρουσίαση καθήλωσε και μάγεψε όλους τους φίλους μας, των οποίων ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος, ιδιαίτερα στα πλέον γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, αφού όλοι σχεδόν ακομπανιάριζαν τον τραγουδιστή και χτυπούσαν παλαμάκια στον ρυθμό του τραγουδιού …

Τα κείμενα και η επιμέλεια ήταν του Παναγιώτη Ορνιθόπουλου.

Ο Γιώργος Μπάκαλας είχε την επιμέλεια της προβολής του βίντεο και των εικόνων.

 

Η παρουσίαση έγινε από τη Μ. Μαρούλη.

Τη βιντεοσκόπηση πραγματοποίησε ο φίλος μας Κυριάκος Νικολαΐδης.

Μετά το πέρας της όλης παρουσίασης ακολούθησαν ανταλλαγές ευχών και ευχαριστιών μεταξύ όσων την παρακολούθησαν και όσων είχαν συμβάλει με κάθε τρόπο στην πραγματοποίησή της και τη στέψη της με επιτυχία...

Ας ευχηθούμε την ίδια επιτυχία, να έχουν όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Ομίλου μας...

 Σημείωση: Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση σε video.