Επίσκεψη – ξενάγηση μελών του ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ Νίκαιας στην Έκθεση με τίτλο " Από τον προσφυγικό συνοικισμό στην πόλη", στα πλαίσια του εορτασμού για τα "100 χρόνια ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ-ΝΙΚΑΙΑ".

Το απόγευμα της Παρασκευής, 19/05/2023, στις 18:30, συγκεντρωθήκαμε περί τα 30 μέλη του Ομίλου μας στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, όπου η υπεύθυνη κ. Κυριακή Παπαθανασοπούλου, αρχικά, μας ξενάγησε στον πρώτο όροφο της έκθεσης, παρουσιάζοντας στοιχεία που αφορούν στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού προσφυγικού συνοικισμού της Αττικής και τη μετάβαση σταδιακά στη νέα πόλη, τη Νίκαια, κι ακούγοντας τις απορίες μας.

Στον δεύτερο όροφο της έκθεσης η κ. Μαρία Πούλου ανέλαβε τη λεπτομερή ξενάγησή μας σχετικά με τους παλιούς φωτογράφους της Νίκαιας, τα εργαστήριά τους, το έργο τους.

Εκτός από φωτογραφίες, στους δυο χώρους υπήρχαν αρχεία, άρθρα εφημερίδων, χειρόγραφα, πιστοποιητικά, κειμήλια, παραδοσιακές ενδυμασίες, έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη δημιουργία του οικισμού και μια μακέτα με τους 6 τύπους των κατοικιών που χτίζονταν  σε αυτόν.

Μετά το πέρας της ξενάγησης την ευχαριστήσαμε και αναχωρήσαμε, έχοντας αποκομίσει ένα σημαντικό « κέρδος » όσον αφορά τις γνώσεις μας για το θέμα της ίδρυσης της πόλης μας, η οποία πραγματικά « ζωντάνεψε», με όλα τα εκθέματα!

Ευχαριστούμε τους φίλους που συμμετείχαν καθώς και τον πολύ σημαντικό συνεργάτη όλων των εκδηλώσεων του Ομίλου μας Κυριάκο Νικολαΐδη, για τις φωτογραφίες του.